Politieke Stoelendans in de Showroom

Met liefst 4 BCB-leden als kandidaat voor de Gemeenteraadsverkiezingen kreeg onze secretaris (en kandidaat) de ingeving om op korte termijn een politiek debat te organiseren over ondernemen in Breda. Een experiment dat geslaagd mag worden genoemd.

Onderdak was snel gevonden in de showroom van Rob Monseurs. En zelfs nog 3 extra ingevlogen ondernemers om mee te doen (D66-SP en BOB). Te midden van een wand vol met kleurrijke partijbanners debatteerden op 15 maart 7 ondernemers onder leiding van Henk Schol in drie ronden. Natuurlijk ging het over ondernemen in Breda, de service van de gemeente, het vestigingsklimaat, de (on-)mogelijkheden en natuurlijk ook de regelgeving. De scherpe vragen van Henk wakkerden het discussievuur aan en leidde tot menig vlammende betoog van de kandidaten.

Onze dank als bestuur gaat uit naar alle debatdeelnemers, bezoekers en gastheer. We zijn politiek wijzer geworden. Breda heeft gestemd en onze leden Raymond Kouwenberg (VVD op 8) en Christine de Moor (CDA op 2) gaan een politiek hectische tijd tegemoet. Inés den Ouden werd die avond BCB-lid en mag als nummer 4 van de PvdA aantreden. Onze secretaris redde het niet en bezint zich op het vervolg van zijn politieke loopbaan (hij schijnt er wel Volmondig Ja zin in te hebben).