Beperkt beschikbare ruimte optimaal benutten

Veerkracht in Breda. BCB organiseert in samenwerking met BDO:

Beperkt beschikbare ruimte optimaal benutten

Een actuele uitdaging
Ons land worstelt al jaren met het inrichten van de beperkte ruimte die we tot onze beschikking hebben. Waar gaan we die voor gebruiken: voor wonen, ondernemen, opleiden, sporten, groenvoorzieningen, winkelen of recreëren? Economie versus natuur, leefbaarheid versus ontwikkeling en groei. Ga er maar aan staan, wat zijn juiste keuzes en hoe komen ze tot stand?

Fiets je door Breda
dan zie je veel bouwputten en hijskranen. Het document Omgevingsvisie Breda 2040 ligt aan die bouwactiviteiten ten grondslag.

We zoomen verder lokaal in, het gaat ook in Breda om uiteenlopende belangen en wensen. Jij bent naast werk- of ondernemer waarschijnlijk ook inwoner van Breda. Welke consequenties heeft deze visie voor jou? En in welke mate worden inwoners en ondernemers (jij dus) betrokken bij de afwegingen. Het lijkt ons een geweldige uitdaging om de juiste balans te vinden voor alle belanghebbenden. Het is tijd om daar wat meer over te weten te komen. We hebben stedenbouwkundige en Bredanaar Hans Thoolen gevraagd om daar inzicht in te geven.

Kom luisteren maar vooral meepraten, kritische vragen stellen en discussiëren op de BCB bijeenkomst Beperkt beschikbare ruimte optimaal benutten op:

Woensdag 9 november in de Avenue
aanvang 17.00 uur

De BCB is altijd in voor samenwerking met interessante bedrijven. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door BDO Accountancy, Tax & Legal, al jaren lid van de BCB.

Programma
17.00u – Inloop, registratie en soep met broodje
17.45u – Welkom door bestuur BCB
17.50u – BDO en stedenbouw, korte presentatie door Jeffrey Bouwman
18.00u – Presentatie Hans Thoolen over stedenbouwkundige ontwikkelingen
               in Breda (aansluitend vragen/discussie)
19.00u – Dankwoord en netwerken
20.30u – Einde bijeenkomst

 

Locatie
Avenue, Waterstraat 5 Breda

Toegang
Leden gratis
Eén introducee per lid welkom en ook gratis toegang

Aan- afmelden kan kosteloos tot 6 november
No-show beleid: afmelden na 6 november of niet op komen dagen kost je € 17,50

Wie is Hans Thoolen
Een overheidsvisie kan best pittig zijn. Hoe komt die tot stand, welke afweging is gemaakt. Maar het gaat wel over ons; hoe wij in Breda leven en werken. Om deze visie uit te leggen en te vertellen wat dat in de praktijk inhoudt heeft het BCB-bestuur stedenbouwkundige Hans Thoolen gevraagd. Hij neemt je op een uiterst onderhoudende en onafhankelijke wijze mee in de materie. Met zijn toelichting in woord, beeld, geluid én discussie ben je goed op de hoogte van de bouwontwikkelingen die al gestart zijn en die nog komen. Hans was tot vorig jaar werkzaam bij de gemeente Breda als coördinator Stedelijke Kwaliteit. Tegenwoordig is Hans zelfstandig werkzaam met zijn bedrijf Townwork Stadschirurgie. Hij werkt onder andere aan het programma Verbeter Breda en het door Breda getrokken EU-project WaVE rond water en erfgoed.