BCB leden in de Coronatijd

Na een eerste activiteit in maanden (de succevolle thuistapas begin juli) hopen we na de zomer weer echt op te starten. Welliswaar binnen de huidige mogelijkheden. Deze pagina biedt onze leden de mogelijkheid om van zich te laten horen. Heb je een vraag of een aanbod aan andere leden en bezoekers van onze website laat je bericht dan hier achter.  

Hieronder kun je vinden wat leden ons hebben gemeld.

Tip van leden #1

Louise Clarijs van Silverfish werkt mee aan de grote online ‘Blijf Thuis Stadsquiz’ voor alle inwoners van Breda, komende vrijdagavond 24 april. Iedereen kan meedoen via: de website Baas van Breda  (wel vooraf aanmelden). 

Supertip voor die lange saaie vrijdagavond en voor het gemis van je vrimibo.

Tip van leden #2

Olivier Akkerman van IOWT   Zeker nu worstelen we met veel onzekerheden en vragen. Meer dan ooit is er behoefte aan een luisterend oor. Toe aan een nieuwe uitdaging? Geen zicht achter de muur voor je? Durf je even geen keuze te maken? Je hart willen volgen, maar het niet doen (terwijl het wel klopt). Dicht bij een burn-out en toch maar weer doorgaan? Wellicht kunnen wij elkaar helpen? 

Neem met Olivier contact op voor een gratis en vrijblijvend gesprek.

Tip van leden #3

Coen de Schaaf van Copytime Breda
Eindelijk de tijd voor je oude fotoalbums! Bij Coen kun je terecht om je oude dierbare foto’s, prenten of tekeningen te laten afstoffen, retoucheren, bewerken en af te drukken naar een formaat dat je zelf zou willen. Mooi cadeau voor thuis of voor een vriend of familielid. Zeker nu.  

Tip van leden #4

Harry Broers  van Gotcha AV+ group   Onze divisie Multimedia heeft een tutorial gemaakt hoe je met Vimeo een  livestream opzet en over meerdere videoplatformen tegelijkertijd LIVE kunt gaan (You Tube, Twitch, LinkedIn, Facebook, Twitter). Gericht op de zakelijke markt, maar ook als je zelf een groter bereik wilt met je live stream. Nu je toch tijd hebt kun je mooi leren hoe dat moet.

Gotcha ondersteunt eventueel met meerdere camera’s en audiotechniek; voor een veel dynamischer en professioneel beeld.

Tip van leden #5

Lieke van Poppel van Thomassen Gifts    Drie Bredanaars, waaronder Lieke, introduceren een blauw armbandje om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen het coronavirus. Met de tekst #StayStrong draagt het een belangrijke boodschap uit: “De strijd tegen corona winnen we alleen als we het samen doen.” Koop jouw armbandje via www.westaystrong.nl voor vijf euro per stuk. Hiervan gaat 3,50 euro direct naar het Rode Kruis, de rest is voor productie en verzending. 

Tip van leden #6

Rob Monseurs van Wout Monseurs    Je kantooromgeving ‘corona-proof’ maken in een gratis adviesgesprek. Ons projectteam maakt een ruimtestudie van je kantoor en houdt daarbij rekening met de 1,5 meter richtlijn. Wij kunnen je ook adviseren over de toepassing van hygiënische materialen en transparante bureauschermen. De meeste kantoren staan grotendeels leeg en dus is nu tijd om na te denken over het micro-bacteriologisch reinigen van bureaustoelen en het professioneel wegwerken van overtollige bekabeling.

Tip van leden #7

Jan Boekestein van  Intervicis Consult BV en Angela van Rijthoven van CVT zangles 

Thuis voor een camera een gesprek voeren stelt andere eisen aan je manier van presenteren en communiceren. Het beheersen ervan bepaalt mede of je communicatie ‘op afstand’ effectief is. Om je snel op weg te helpen in deze nieuwe manier van communiceren hebben we een korte feedback sessie ontwikkeld. In een video call van ca 30 minuten geeft Angela van Rijthoven je één op één tips en feedback waarmee je je camerapresentatie direct kunt verbeteren. Resultaat: gesprekken met klanten leveren meer op, gesprekken met medewerkers/collega’s verlopen effectiever, interne vergaderingen verlopen efficiënter. Investeer in jezelf:  een 1-op-1 sessie kost slechts € 75,00 (ex btw). Bel of mail ons en we plannen samen een moment voor jouw videosessie.

Tip van leden #8

Simone Bouman van Massage Teteringen  Corona en bijhorende stress gaan in je lijf zitten. Laat je eerst helemaal losmaken, vóórdat je er weer helemaal tegenaan gaat. Simone staat al klaar, uiteraard als het weer kan. Veilig en vertrouwd masseren op tafel of stoel. BCB-leden krijgen 20% korting op een eerste massage van een uur. Breng je nog iemand mee dan krijg jij een gratis massage van een halfuur.  

Tip van leden #9

De coronacrisis raakt iedereen. Zeker bij restaurants en cafés komen de gevolgen hard aan. Om de horeca een hart onder de riem te steken, gaat van elke fles wijn die wij verkopen in onze winkel en webshop één euro naar een horecazaak bij jou in de buurt. Dat zullen we blijven doen tot heropening van de horeca in Nederland. Na deze periode zullen we iedere horecaondernemer financieel ondersteunen. 

Tip van leden #10

Winny Bogers heeft héél aantrekkelijk geprijsde ruimte te huur.

Huur superscherp in deze corona tijd. We hebben nu hele mooie ruimtes in industrielook. Je vindt ons aan de Markendaalseweg 44, de oude locatie van het Kadaster Breda. Daar is nog volop kantoorruimte te huur voor giga scherpe huurtarieven. We werken samen met GAPPH leegstandbeheerder. Ruimtes zijn in flexibele units beschikbaar vanaf 10m2. Inclusief energie/luchtbehandeling, servicekosten en gebruik van de kantine.

Tip van leden #11

Ronald Vissers kijkt naar je debiteurenbeheer (nu je toch tijd hebt)

Omgaan met debiteuren in coronatijd, hoe doe je dat? Als je door de coronacrisis tijd over hebt, besteed die tijd dan eens aan het onder de loep nemen van je debiteurenadministratie. Bepaal welke strategie je wilt hanteren om je debiteuren in deze tijd te benaderen. De meeste onbetaalde facturen dateren wellicht van voor de ‘intelligente lockdown’. 

Vraag je je af of de debiteur nog betalingsruimte heeft? Is er een spaarpot? Wordt gebruikgemaakt van subsidie? Heb je voldoende informatie om te bepalen of ‘corona’ de oorzaak is van het niet betalen? Als je hierover wilt sparren, neem dan contact op. Onze dienstverlening gaat door, ook in crisistijd, hoofdzakelijk vanuit huis in Breda en in mindere mate vanuit kantoor in Goirle! Ga naar de website voor informatie of contact.

Tip van leden #12

Marlou Hoeben helpt jouw team verder

Kijk je ook weer vooruit naar nieuwe kansen voor je onderneming?  Zorg dat je straks met een sterk team kunt starten.
Hartelijke groeten M-Recruitment – Marlou Hoeben 
Mail naar Marlou / telefoon 06 – 3041 3206

Tip van leden #13

Jos Cornelissen zorgt dat thuisblijven (nog) leuker wordt

‘Mensen zijn in deze tijd verplicht om thuis te blijven. Ik zorg ervoor dat je comfortabel kunt genieten van je huis, door installatie van prachtige én effectieve rolluiken en buitenjaloezieën.’ Benieuwd wat Jos voor jouw huis of bedrijf kan betekenen? Kijk dan eens op de Allure website of bel met Jos via 06 – 2465 7080. 
Heerlijk thuis genieten met Allure! #kooplokaal #steunlokaal #alleensamen

Tip van leden #14

Jan van Wijngaarden, de matchmaker: samen sterk!

Veel geplande koop- en verkooptrajecten zijn door de corona crisis tijdelijk ‘on hold’ gezet. Hoewel een aantal investeerders op dit moment wellicht hun knopen tellen, is nog steeds een groot aantal partijen geïnteresseerd in nieuwe proposities. Zij beschikken nog steeds over voldoende kapitaal, kennis en een netwerk. 
 
Naar verwachting zal het koopmomentum voor deze partijen in de zomer liggen, omdat er dan iets meer zicht op het verloop van de crisis zal zijn. Wil je als ondernemer je bedrijf op korte termijn verkopen, financieel versterken, heb je een cashprobleem of ben je op zoek naar een passende match? Neem dan contact op met de adviseurs van JM Corporate Finance. Zij helpen je graag verder.
Jan van Wijngaarden – jvw@jmpartners.nl / telefoon 06 – 53 229 496

Berichten

Als het even niet meezit

Hoe gaat het met je? Houdt je gezin het vol, mis je je collega’s en vrienden? Ben je zakelijk nog actief en red je het in deze vreemde tijd? Misschien kunnen we elkaar verder helpen.

Wind in de zeilen met de BCB Starterboost

Vanuit de gedachte dat ‘je niet de richting van de wind kunt bepalen, maar wel de stand van je eigen zeilen’, helpen wij als BCB in 2020 een startende onderneming op weg.

Informeel & veelzijdig

De BCB is niet zomaar een netwerkorganisatie, het is één van de meest actieve en veelzijdige netwerken in Breda. Tien keer per jaar biedt de club een interessante en vooral gezellige bijeenkomst in de regio. Allemaal met een verschillend karakter en op een verrassende locatie. De sfeer is altijd informeel. Zakelijk én gezellig.