Brabanders onder elkaar met Wim Daniëls

Hoor je ze nog, die treffende Nederlandse spreekwoorden? Hoe vaak vermalen we ze met de Engelse taal. Een ‘rollercoaster’ van emoties maakt ons meer ‘flabbergasted’ dan een gewone achtbaan. Spreken onze kleinkinderen straks nog wel Nederlands, of alleen nog Engels en een dialect?

Van Maart roert zijn staart weten we nog wel dat het om onvoorspelbaar weer gaat. Dat komt goed uit, want dan zitten we lekker warm in de Waalse Kerk. We gaan daar genieten van, luisteren naar en vragen stellen aan de bekende Brabantse schrijver Wim Daniëls. De auteur en spreker met inmiddels méér dan 120 boektitels op zijn naam is bekend van radio en TV.

Context
Zeker geen boekbespreking, integendeel. Maar zonder taal is er geen communicatie. Gebaren, gesproken en geschreven woord en beeldtaal. Vaak denken we alleen nog in ‘plaatjes’. Maar één foute foto heeft meer dan duizend woorden uitleg nodig. Ondertussen slaat de ontlezing toe. Nóg kortere teksten en kleine filmpjes, het wordt steeds moeilijker om onze aandacht vast te houden of elkaar te begrijpen. Voor een goed boek lijkt geen tijd. Tegelijkertijd weten we dat lezen ruimte in je hoofd biedt en je fantasie prikkelt.

Zachte ‘g’
Wim Daniëls heeft ons met heel veel humor een verhaal te vertellen. Met een zachte ‘g’ natuurlijk. We hangen aan zijn lippen, beloofd! Spreken we straks nog wel Nederlands, Engels of ons eigen fier Bredaos? Zijn thema: Nederlandse taal en dialecten: waar komen ze vandaan en hoe is hun toekomstperspectief?’

Dinsdagavond 19 maart 2024

Programma
19.00u : Inloop
19.30u : Start programma, welkom & introductie
21.00u : Borrel en boekverkoop
21.45u : Einde

Locatie
Waalse Kerk, Catharinastraat 83
Ingang via de rode deur naast de grote poort Begijnhof.
Per fiets: stalling Oude Vest of Haven (let op Handhaving verwijdert fietsen bij de ingang Valkenberg)
Per auto: betaald parkeren op de Vlaszak (achter de Rabobank)

Deelname
BCB-leden: gratis
Introducees: € 17,50 (beperkt aantal plaatsen beschikbaar)
BCB organiseert deze avond samen met de Vrije Boekhandel

Let op: kosteloos afmelden kan schriftelijke t/m donderdag 14 maart 2024 via secretaris John Janssen (secretaris@businessclubbreda.nl)
Bij afmelding na 14 maart of no-show word € 17,50 in rekening gebracht.