Nagelnieuwe cultuurhuis de Nobelaer (Etten-Leur)

Pak je kans

Want op dinsdag 17 oktober zijn de leden van onze business club uitgenodigd voor een interessante lezing van Hilda Vliegenthart (inmiddels directeur Nieuwe Veste) en een heel speciaal bezoek aan deze inspirerende plek.

Hilda Vliegenthart werkte 7,5 jaar in De Nobelaer in Etten-Leur. In die tijd was zij mede verantwoordelijk voor het programma van eisen, de architectenselectie, de bouwbegeleiding, de verhuizing en de inrichting van De Nobelaer. Het nieuwe gebouw werd in december ‘21 opgeleverd en in april 2022 in gebruik genomen voor het grote publiek. Op 10 september 2022 werd het cultuurhuis officieel geopend waarna Vliegenthart vertrok naar Nieuwe Veste.

Zij zal voor ons een presentatie verzorgen over het bouwproces, een eerlijk verhaal over wat goed ging en wat beter kon. Aansluitend verzorgt zij met een aantal collega’s een exclusieve rondleiding voor ons door het gebouw. De middag wordt afgesloten met een hapje en drankje in de huiskamer van De Nobelaer.

 

Hoe ziet het programma eruit?

Tussen 15:30 en 16:00 uur is de ontvangst met koffie, thee en iets lekkers. Om stipt 16:00 uur start de presentatie van Hilda Vliegenthart. Zij is tot en met de oplevering van de nieuwe Nobelaer directeur geweest en was verantwoordlijk voor de nieuwbouw en alles daaromheen.

Na deze interessante presentatie, worden we in groepen rondgeleid door het cultuurhuis. Naast theater omvat dit inspirerende gebouw ook een expositieruimte, een bibliotheek, lokalen voor muziek en danslessen en een spelotheek.

Het is een ultramodern gebouw geworden dat aan alle faciliteiten en eisen van de huidige tijd voldoet. Rond 17:45 uur is iedereen weer terug en sluiten we de middag af met een drankje en een hapje.

Het wordt een middag vol met feiten, opstekers en inspiratie. Mis deze middag niet en meld je snel aan.

Programma

15:30u  Ontvangst in de Huiskamer
16:00u  Presentatie van Hilda Vliegenthart (de Muze)
17:00u  Rondleiding in 4 groepen
17:45u  Afsluitende borrel in de Huiskamer
19:00u  Einde

Wil je ook een kijkje nemen in de keuken van cultuur? We verwachten een hoge opkomst dus meld je snel aan voor dit event op 17 oktober.

De deelname is voor leden van Business Club Breda gratis. I.v.m. de organisatiekosten kun je je deelname t/m dinsdag 10 oktober 17:00 uur gratis annuleren. Daarna brengen wij je bij een te late annulering of no-show € 30,00 kosten in rekening.