BrainFuel Talks #2

De interactieve talk HersenHack is een zeer toepasselijk thema voor onze tweede BrainFuel. Waarom zijn we gevoelig voor nepnieuws, kunnen we de verleidingen van bijvoorbeeld gamen, social media en eten niet weerstaan, lijkt angst te regeren, en hoe komt het dat groepen zo makkelijk tegen elkaar op te zetten zijn? Het antwoord op deze vragen ligt verscholen in de werking van je hersenen. 

Sitskoorn laat ons zien hoe de informatieverwerking van je hersenen niet altijd meer aansluit op de informatievoorziening van de huidige wereld en hoe dit leidt tot persoonlijke sores én wereldproblemen. Ze laat je ervaren hoe makkelijk je hersenen te hacken zijn en hoe organisaties, medemens, media en politiek hier gebruik – en misbruik – van maken. Sitskoorn legt ook uit hoe je je hiertegen kunt wapenen en hoe je je hersenen als het ware kunt updaten zodat ze beter zijn toegerust voor de wereld van vandaag. Kortom door een HersenHack kan je beter zien, beter denken en beter handelen.Margriet Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie aan Tilburg University en big-geregistreerd neuropsycholoog. Naast haar wetenschappelijke werk publiceert zij in verschillende bladen, is zij een graag geziene gast bij tv-programma’s en een veelgevraagd (internationaal) spreker.

Info
Woensdag 22 november 2023

Tijd
16:30u inloop, start programma 17:00u

Locatie
Kapel St. Joost School of Art & Design
Beukenlaan 1, Breda

Kosten leden gratis; gasten/bezoekers 30€

Programma
16:30u
Ontvangst

17:00u
Opening door cabaretstudenten Koningstheateracademie

17:30u
Presentatie en vragensessie Margriet Sitskoorn

18:30u
Afsluitende borrel

19:30u
Einde

 

Deelname is voor leden van Business Club Breda gratis. Gasten kopen een ticket voor 30€. I.v.m. de organisatiekosten en catering kun je je deelname t/m zondag 12 november gratis annuleren. Daarna moeten wij je bij een te late annulering of no-show € 30,00 kosten in rekening brengen. Na 12 november vindt geen refund meer plaats.

In november zijn we te gast op de locatie van St Joost School of Art & Design, onderdeel van Avans Creative Innovation (ACI). René Bosma, directeur ACI: “We bieden kwalitatief hoogwaardig onderwijs en onderzoek op gebied van kunst, design, creatieve technologie en economie. Met ons expertisecentrum Caradt en unieke opleidingen in Breda en Den Bosch hebben we impact op de samenleving en het werkveld. Maatschappelijk engagement, creativiteit, kritische verbeelding, duurzaamheid, innovatiekracht en vertrouwen in eigen talenten en co-creatie zijn belangrijke pijlers voor de inhoud van het onderwijs en onderzoek binnen ACI. We laten jullie graag in vogelvlucht zien wat onze jonge creatieve studenten te bieden hebben voor samenwerking met het werkveld”.

Een mini-workshop improviseren
Speciaal voor deze avond waarop HersenHack centraal staat, nemen twee studenten van de Koningstheateracademie de aanwezigen mee in een korte workshop improviseren.
Improviseren is jongleren met de hersenen, het is reageren in het moment. Het is de uitdaging accepteren die kan leiden tot bijzondere ontmoetingen, met jezelf en met alles wat je dacht te kunnen maar ook met de anderen.